Ton balığı hem çok sağlıklı hem de çok leziz yiyeceklerden bir tanesi. Ancak ton balığını her
defasında sandviç içerisinde kullanmak zorunda değilsin. İçine ton balığının girdiği muhteşem
yemekler hazırlaman mümkün. İşte bunlardan bir tanesi de ton balıklı makarna. Çok doyurucu
ve çok leziz bir yemek olan ton balıklı makarna tarifi işte senin için geliyor! Tam bir kurtarıcı
yemek olan ton balıklı makarnayı 15 dakika hazırlık ve 15 dakika pişirme süresiyle yalnızca 30
dakikada yapabilirsin.
Ton Balıklı Makarna Malzemeleri
● 1 paket istediğin çeşitte makarna
● 200 gram kadar konserve ton balığı
● 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
● 6 tane cherry domates
● 1 diş sarımsak
● 1 su bardağı kadar mısır (haşlanmış olmalı)
● 1 su bardağı kadar siyah zeytin (çekirdeklerini çıkarmalısın)
● ¼ demet fesleğen
● 1 tatlı kaşığı kadar kapari
● 1 çay kaşığı kadar tuz
● Yarım çay kaşığı kadar karabiber
Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?
Ton balıklı makarna yapılışı için öncelikle işe makarnayı haşlamakla başlamalısın. Ancak
haşladıktan sonra 1 çay bardağı kadar haşlama suyunu kenara ayırmalısın. Bunu sonrasında
sos yaparken kullanacaksın. Makarnalar yeteri kadar haşlandıysa kenarda bekletebilirsin. Bu
sırada makarnanın sosu için sarımsağı rendeleyip kaparileri ve fesleğeni ince ince kıymalısın.
Cherry domatesleri ise ortadan ikiye bölmen yeterli.
Ardından bir tencerenin içine zeytinyağı koyup biraz kızdırmalısın. Tencerenin içine cherry
domateslerle sarımsağı atıp 2 dakika kadar kavurabilirsin. Artık tencereye ton balıklarını atma
zamanı geldi. Domates suyunu çekene kadar ocakta sosunu pişirebilirsin. Suyunu yeteri kadar
çektiğini düşünüyorsan tencereye mısır, zeytin, fesleğen, tuz, karabiber ve kapariyi atabilirsin.
Bu noktada, daha önceden ayırdığı makarna haşlama suyunu da koyup sosu kaynatmalısın.
Hazırladığın bu enfes harcın içine makarnalarını koyup bir güzel karıştırdıktan sonra yemeğin
hazır. Afiyet olsun.
Ton Balıklı Makarna Servis Önerisi
Eğer eve gelen misafirlerin için ton balıklı makarna hazırlamayı düşünüyorsan yanına bu
yemekle uyumlu olacak yemekler yapmalısın. Izgarada jumbo karides pişirebilir ve enfes
gazpacho hazırlayabilirsin. Böylece hem görsel olarak hem de lezzet olarak muhteşem bir
servis sunmuş olursun.
Ton Balıklı Makarna Püf Noktası
Makarnanın sosu iyice çekebilmesi için kesinlikle süzdükten sonra makarnayı soğuk suyla
yıkamamalısın. Eğer istersen ve çok daha leziz bir öğün hazırlama telaşındaysan makarnayı
yaptıktan sonra üstüne cheddar peyniri döküp önceden ısıttığın fırında 200 derecede 10 dakika
kadar pişirebilir ve misafirlerine sıcak sıcak fırında ton balıklı makarna servis edebilirsin.