Sonbaharın ve sebzelerin en güzel gelini şüphesiz ki karnabahardır. Mevsimin en lezzeti
sebzelerinden biri olan karnabahar ile lezzetli kızartmalar yapabilirsin. Oldukça çeşitli pişirme
tekniği ile farklı yemeklerin içinde kullanabileceğin karnabaharı sevmeyen, karnabahar
kızartmasına ise bayılmayan yoktur. Pratik ve hızlıca hazırlanabilen karnabahar kızartması,
sofraya herkesle birlikte oturup ilk biten yemeklerdendir.
Evde yemek yapmayı seven herkesin severek tükettiği karnabahar kızartması tarifi özellikle
çalışanların ve öğrencilerin sofralarını şölene dönüştürecek cinsten bir yemek olma özelliği taşır.
Kolay Karnabahar Kızartması Malzemeleri
Karnabaharı Haşlamak İçin:
● 1 adet orta boy karnabahar
● 1 litre sıcak su
● 1 yemek kaşığı un
Dış Harcı İçin:
● 2 adet yumurta
● 4 yemek kaşığı un
● 1 su bardağı süt
● 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
● 1 su bardağı sıvı yağ
Kolay Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
● Orta büyüklükteki karnabaharın kök kısımları kesilir ve yeşil yaprakları temizlenir. Bir
bıçak yardımıyla önce ortadan ikiye kesilen karnabahar çiçeklerine ayrılır.
● Tencereye 1 yemek kaşığı un eklenir ve üzerine 1 litre su ilave edilerek ve kaynatılır.
Karnabaharın kendine has kokusunun çıkması ve sindiriminin kolay olması için 8-10 dakika haşlanır.
● Haşlanan karnabaharların suyu süzülüp servis tabağına alınır. Soğumaya bırakılır.
● Kızartma harcı için ayrı bir kap içine yumurta, süt, un ve tuz alınır pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır.
● Soğuyan karnabaharlar kızartma harcına bulanır. Bir yandan geniş bir kızartma
tenceresine sıvı yağı koyarak iyice ısınması beklenir.
● Ardından kızartma harcına bulanmış olan karnabaharlar tek tek kızgın yağın içine
aktarılarak altın sarısı renge bürünene kadar kızartılır.
Kolay Karnabahar Kızartması Servisi ile Birlikte
Karnabahar kızartmalarının yanına sarımsaklı yoğurt hazırlayarak servis edebilirsin. 2- 3 diş
sarımsağı ezerek bir kase yoğurda karıştırıp sarımsaklı yoğurdu hazırlayabilirsin. Dilersen içine
kuru nane ekleyebilir ya da dereotu doğrayabilirsin.
Ayrıca domates sosu da karnabahar kızartmasına oldukça yakışacak türden bir sostur. Minik
minik doğradığın domatesleri kavurarak içine eklediğin çeşitli baharatlarla tatlandırabilir ve
karnabaharlarına oldukça yakışacak güzel bir sos hazırlayabilirsin.
Kolay Karnabahar Kızartması Püf Noktası
● Karnabaharların yağ çekip ağırlaşmaması için, kızartma yağının iyice ısınıp ısınmadığını
kontrol etmelisin. Kızartma yağı tamamen ısınmadan karnabaharları kızartmamalısın.
● Karnabahar kızartmalarının çok daha fazla çıtır çıtır olmasını istiyorsan kızartma harcına
eklediğin 2 su bardağı sütün yarısını çıkartarak yerine 1 su bardağı maden suyu ekleyebilirsin.
● Ayrıca karnabaharları kızartma harcına buladıktan sonra galeta unu ile kaplayarak da
kızartabilirsin.