Geleneksel Türk kahvaltılarının vazgeçilmez unsurları arasında yer alan sucuklu menemen,
eşsiz lezzetiyle ağızları sulandırırken çok sayıda insanın da favorileri arasında yer alıyor. Peki
bu benzersiz tadı kendi imkanlarınla pratik bir şekilde nasıl pişirebileceğini biliyor musun? İşte
karşında son derece hızlı ve kolay bir şekilde uygulayabileceğin sucuklu menemen tarifi...
Sucuklu Menemen Malzemeleri
● 3 ya da 4 adet yumurta,
● 1 adet parmak sucuk,
● 4 adet orta boy domates,
● 1 adet sivri biber,
● 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
● 1 çay kaşığı tuz
● Damak zevkine göre belirleyeceğin miktarlarda kara biber ve baharat.
Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır?
Sucuklu menemen yapılışı en basit ve en lezzetli yiyecekler arasında başı çekiyor. Aşağıdaki
basit adımları hızlı bir şekilde uygulayarak kendi sucuklu menemenini hazırlayabilir ve ailene,
arkadaşlarına, misafirlerine benzersiz bir ziyafet yaşatabilirsin.
● Malzemelerini bir araya getirdiğine göre, sucuklu menemen lezzetine artık hazırsın
demektir. O halde, hadi başlayalım! İlk iş olarak sivri biberi ve domatesleri pişirmeye hazır
hale getirmen gerekiyor. Sivri biberi son derece küçük parçalar halinde doğra, domatesleri
ise kabuklarını soyduktan sonra rondo, blender ya da rende vasıtasıyla macun kıvamına
getir. Eğer domateslerin daha diri kalmasını tercih ediyorsan, küçük parçalar halinde
doğrayabilirsin.
● Sucuklarını ve yumurtanı ayrı bir kapta hazırla. Sucukları dilediğin boyutta doğradıktan
sonra yumurtalarını kır ve sucuklarının üzerine dök. Küçük bir çırpıcı ile hem
yumurtalarının beyazını sarısıyla karıştır, hem de sucuklarla yumurtaların güzelce iç içe
geçmesini sağla.
● 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya boşalt ve tavayı kısık ateşte ısıt. Yağ yeterince
ısındıktan sonra domates ve biberlerini tavaya boşalt, spatula yardımıyla karıştırarak
pişirmeye başla.
● Domates ve biberler pişmeye başladıktan sonra sucuklu yumurta karışımını domatesin
tamamını kaplayacak şekilde gezdirerek tavaya boşalt. Karışımını kısa bir süre ağzı açık
şekilde pişirdikten sonra tava kapağını kapat ve dayanılmaz sucuklu menemen kokusu
mutfağını sarıncaya kadar bekle. O eşsiz kokuyu duyduğunda tavanın altını kapatabilir ve
pişirdiğin benzersiz lezzetin tadını çıkarabilirsin. Afiyet olsun!
Sucuklu Menemen Servisi ile Birlikte Ne Yenir?
Sucuklu menemen, kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Bu nedenle, sucuklu menemenin yanında
onun lezzetini daha da artıracak gıdalar tüketebilirsin. Zeytin, peynir, kızarmış ekmek ve demli
bir çay, sucuklu menemenin en keyifli eşlikçileri arasında sayılabilir.
Sucuklu Menemen Püf Noktası
Eğer sucuklarını iyi pişmiş olarak tüketmeyi seviyorsan, yumurtayla karıştırmadan önce ayrı bir
tavada birkaç dakika boyunca kızartabilirsin. Bu sayede menemeni hazırladığında sucuklarının
yumurtandan daha çok pişmiş olmasını sağlayabilirsin. Yumurtayı döktükten sonra tavayı
karıştırman, malzemelerin bulamaç haline gelmesine yol açabilir. Bu yüzden yumurtayı tavanın
her yerine ulaşacak şekilde dökmen ve sonrasında hiç karıştırmadan pişmeye bırakman, daha
doğru bir tercih olabilir.